Wie ben ik?

Van kinds af aan kan ik me herinneren waar we vandaan komen en communiceer ik met deze dimensie. Dit terwijl mijn jonge jaren allesbehalve gemakkelijk waren.

Ik had hierdoor gevoelens van extreme heimwee en depressie. Anderzijds voelde ik de euforie van die volledige verbinding met het universum. Ik zag alle ellende in de wereld en alle schoonheid tegelijk. Hoe kon ik deze twee uitersten in dit leven met elkaar rijmen? Dat wilde ik begrijpen.

Deze strijd voelde ik altijd, ook al leek mij oppervlakkig gezien alles voor de wind te gaan. Ik was een goede leerling en student, heb altijd vrienden gehad, sportte, ging uit en reisde de hele wereld over. Ik ontmoette mijn man, studeerde af met goede cijfers, ging werken als huisarts, samenwonen en uiteindelijk zijn we getrouwd. Ondertussen bleef ik naarstig op zoek naar een verklaring. Lezend in allerlei boeken over bewustzijnsgroei en verlichting, werd dit proces voorgespiegeld als een magisch gebeuren. Ik las hoe prachtig het allemaal zou zijn, intens vervullend en schijnbaar moeiteloos. Maar ik herkende hierin helemaal niets van mijn eigen strijd. Waarom was dit voor mij dan zo anders? Waarom was ik hierin zo eenzaam? Deed ik het helemaal verkeerd? Waarom moest het zo moeilijk zijn? Waar was de aandacht voor de keerzijde van bewustzijnsverruiming? Wie hielp mij door de diepe dalen en het intense lijden, veroorzaakt door deze groei?

De antwoorden hebben mij gevonden. En ik heb ze opgeschreven in een boek dat in eerste instantie als handleiding voor mezelf ontstond. Het was het boek waar ik naar op zoek was. Alles is nu anders. Misschien niet op een manier die voor anderen direct waar te nemen is, maar mijn hele innerlijke wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. De puzzelstukjes liggen op hun plaats en ik ervaar nu een vrede die dieper gaat dan geluk. Ik ben zo intens dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.

Nu mag ik ook anderen helpen om hun illusies en patronen te doorbreken als ze dit wensen. Vanuit mijn ervaringen kan ik anderen raken en helpen bij hun proces. Zodat ieder zijn eigen grootsheid en schoonheid mag aanschouwen. Onthoud dat je nooit alleen bent. Vanuit het diepste van mijn ziel wens ik je alle goeds en zegen ik je met alle liefde…