Spiritualiteit is voor mij van jongs af aan al een belangrijk onderdeel van mijn leven. Vooral het begrip dualiteit is altijd erg belangrijk voor mij geweest. Dit gaat uit van tegenstellingen, onderscheid en uitersten, zoals we deze hier op aarde ervaren. Zonder donker is het niet mogelijk om licht als zodanig te herkennen. Een kaars komt beter tot zijn recht in de schemering, dan in het felle zonlicht. Je geniet pas echt van rust, na een dag hard werken. Zo herken je geen goed zonder kwaad, geen liefde zonder haat, geen klein zonder groot, geen schoonheid zonder lelijkheid, geen vrijheid zonder beperking, enzovoort. Ik vroeg me altijd af waarom dit zo werkt.

Waarom is het “slechte” nodig? Waarom kan er niet alleen “goed” bestaan? Wat maakt dat dualiteit noodzakelijk is?

Wie in spiritueel opzicht groeit, merkt dat dat nooit vanzelf gaat. Naast de euforische momenten ga je vaak ook door diepe dalen met vertwijfeling en depressieve gevoelens. Daar kan ik uit eigen ervaring over meepraten. In mijn zoektocht naar houvast ontdekte ik de bijzondere kracht en de functie van die groeipijnen. Het leerde me om te leven vanuit hartbewustzijn. Die ontdekking veranderde alles. Daarom schreef ik dit boek: omdat ik de code kraakte en ook jou dit nieuwe bewustzijn wil meegeven. Een praktisch boek boordevol inzichten, maar ook met praktische handvatten, oefeningen en een ‘eerstehulp’-kit.

Dit boek is dus in eerste instantie bedoeld voor mensen die door hun spirituele ontwikkelingsproces door diepe dalen gaan en naar houvast en betekenis zoeken.

In mijn zoektocht naar een antwoord deze vragen, schreef ik het boek “Van hoofd naar hart” (ISBN 97894929953080, Uitgeverij Samsara B.V.) Het is te koop bij mij in de praktijk (€19,90), maar ook online verkrijgbaar (link).